2. Plaučių ligos

<h2>Plaučių ligos</h2> <p>1. OBSTRUKCINIS BRONCHITAS<br/> • Baltųjų alyvų žiedų arbata - gerti dienos bėgyje.<br/> • Alijošius supjaustyto ( 1 savaitę nelaistyto ) 250 g<br/> Medaus 350 g<br/> Kagoro vyno ( raudonas vynuogių vynas) 0,5 l<br/> Laikyti 9 – 10 parų šaltoje, tamsioje vietoje, nuolat pamaišant.<br/> Gerti po 2 arbatinius šaukštelius 3 kartus.<br/> • Degtinės 0,5 l<br/> Rupūžė juoda tik išlindusi iš žemės (pavasarį)<br/> Pilti degtinę lėtai, laikyti 10 parų, perkošti.<br/> Gerti lašais pradėti nuo 1 didinti po 1 lašą iki 30 lašų <br/> suaugusiems, o vaikams iki tiek kiek jiems metų ( pvz.: 3 metų <br/> vaikui iki 3 lašų.<br/> 2. ASTMA<br/> • Neauginti namuose paparčių, ypač pavojingos jų sporos po lapais. <br/> • Kaulašaknė ( rusų kalba – окопник ) <br/> Kaulašaknę gerai nuplovus sumalti mėsmale ir sumalti mėsmale, užpilti <br/> 1 – 2 stiklines vandens ( 500 ml ), užkaisti, užvirti, kol skysčio <br/> sumažės iki 300 ml.,<br/> perkošti per marlę, gautą skystį gerti.<br/> 3.SUNKUS SAUSAS KOSULYS<br/> GERTI<br/> Juodieji ridikai nelupti sutarkuoti burokine tarka,<br/> cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai, <br/> sumaišius kelias minutes virti ant lengvos ugnies, gautą masę perkošti, įdėti<br/> medaus 1 <br/> Gerti po 50 g dažnai 10 – 12 kartų.<br/> • Sviesto 200 g<br/> Kiaulės taukų 200 g<br/> Cukraus 200 g<br/> Medaus 200 g<br/> Kakavos 10 – 20 g<br/> Taukus ištirpinti ant karšto vandens ( į vieną indą įdėti taukus, šį į kitą indą su karštu vandeniu ir kaitinti kol ištirps ), sudėti cukrų, medų, kakavą. <br/> Laikyti stikliniuose induose tamsioje vėsioje vietoje.<br/> Naudoti po 1 arbatinį šaukštelį 3 – 6 kartus per dieną. <br/> • Alyvų mėlynųjų žiedų pridėti pilną stiklainį <br/> Degtine užpilti, kad apsemtų . <br/> Gerti po 1 arbatinį šaukštelį ryte.<br/> Kursas 1,5 litro<br/> • Razinų 100 g užpilti <br/> Vandens 1 stikline<br/> Virti 10 minučių.<br/> Gerti po 1/3 stiklinę 3 kartus.<br/> • Avies arba kiaulės lydytų taukų ½ - 1 arbatinį šaukštelį ( geriausi taukai esantys tarp žarnų, inkstų ) dėti į karštą pieną.<br/> Gerti 1 – 2 kartus per dieną.<br/> • Pieno karšto 1 stiklinė <br/> Sodos 1 – 2 arbatiniai šaukšteliai<br/> Kiaušinio trynys 1<br/> Citrinos sulčių keli lašai<br/> Viską sumaišyti ir suplakti.<br/> Gerti 1 – 2 kartus per dieną. <br/> TEPTI<br/> • Laukinių žvėrių natūraliais taukais ( kiškio meškos ir pan. ) ištepti nugarą prieš miegą , šiltai aprengti ( šiltus baltinius ), ryte nuplauti šiltu vandeniu.<br/> • <br/> 4. PO SUNKIŲ PLAUČIŲ LIGŲ ATSTATYMO PERIODUI<br/> • . Kiaušinių lukštų ( nenaudoti metalo ) 12 sutrinti į miltus<br/> citrinos sultys ( nenaudoti metalo ) 12 užpilti ir laikyti 2 – 7 paras šaltoje, tamsioje vietoje. Gautą skystį nukošus supilti į trilitrinį stiklainį ir įdėti: kiaušinių ( kitų ) šviežių žalių 12, plakti 0,5 – 2 valandas judinant indą,<br/> medaus 0,5 – 1, 0 litrą ,<br/> konjako 0,5 – 1, 0 litrą, sumaišyti ,laikyti 2 – 3 paras.<br/> Gerti po 1 arbatinį šaukštelį - 1 valgomą šaukštą 3 – 4 kartus per dieną. <br/> • <br/> 1. PLAUČIŲ UŽDEGIMAS<br/> KOMPRESAI<br/> • Degtinės kompresas nakčiai ( ypač jeigu aukšta temperatūra )..<br/> • Šiltos varškės kompresai ant krūtinės.<br/> • Kiaulės taukų kompresai ant nugaros.<br/> • <br/> TEPTI<br/> • Laukinių žvėrių natūraliais taukais ( kiškio meškos ir pan. ) ištepti nugarą prieš miegą , šiltai aprengti ( šiltus baltinius ), ryte nuplauti šiltu vandeniu.<br/> • Spiritas 45 pašildomas iki 40º C , jame suvilgoma marlė ir dedama ant nugaros, virš dedamas celofanas ir šilti marškiniai, laikoma per naktį.<br/> GERTI<br/> Gerti 1 arbatinį šaukštelį - ½ stiklinės su arbata.<br/> • Burokėlių ( žalių ) šiltos sultys <br/> Gerti po ¼ - ½ stiklinės per dieną.<br/> • <br/> 2. GRIPAS<br/> • Pirmąją dieną:<br/> Įkarštą ramunėlių arbatą įdėti:<br/> Medaus 1 valg. Šaukštą<br/> Aspirino arba paracetamolio (0,5) 1 tab.<br/> Vitamino C (0,5) 1 tab.<br/> Konjako 50 g<br/> Išgerti ir iš karto į lovą.</p>

„Nukreipti žmogaus valią prieš jo ligas yra geriausias gydymas.”

Henry Ward Beecher