<h2>Virškinimo sistemos ligos</h2>
<p>
Sėsti valgyti reikia su gera nuotaika, maistą priimti kaip Dievo dovaną, jeigu dėl ko nors pykstate arba bloga nuotaika , eikite pasivaikščioti.<br>
Prieš valgį išgerti ¼ - ½ stiklinės vandens ( paruošia darbui virškinimo traktą). <br>
Suvalgytas maistas būna : tuoj pat stemplėje ir skrandyje,<br>
po 15 min. plonajame žarnyne iki 1 – 3 valandų,<br>
po 3 - 5 valandų storajame žarnyne iki 7 – 8 valandų,<br>
po 12 valandų viskas suvirškinta<br>
1. ŪMUS ALKOHOLINIS PANKREATITAS<br>
• Po ilgalaikio gėrimo prasidėjus labai stipriems juosiantiems skausmams pilve:<br>
• Būtina atstatyti skysčių ir elektrolitų balansą ( rehidronu - 1 maišelis į 1 litrą vandens , gerti dienos bėgyje 1 -4 maišelius arba lašelinėmis)<br>
• Bado dieta 3 dienas ne mažiau.<br>
<br>
2. SERGANT KEPENŲ LIGOMIS<br>
Raudonas vynas 0,5 l<br>
Medus<br>
Alijošius ( alijošiaus negalima iškarto spaust, reikia palaikyti 8 – 9 paras šaldytuve ne šaldymo kameroje ) po lygiai, sumaišyti.<br>
Gerti: po 1 valgomą šaukštą 1 – 3 kartus per dieną.<br>
3. OPALIGĖ<br>
• Šviežios bulvių sultys, ryte sutarkuotos.<br>
Gerti nevalgiu visą stiklinę.<br>
• Medus 300 g<br>
Alijošiaus sultys 100 g<br>
Kagoro vynas 300 ml<br>
Laikyti 10 dienų<br>
Gerti po 1 valgomą šaukštą 3 kartus 1 valandą prieš valgį. <br>
• <br>
4. VIDURIŲ UŽKIETĖJIMAS<br>
• Pakankamai judėti <br>
• Pakankamai skysčių 2 – 2,5 l<br>
• Slyvos džiovintos 200 g<br>
Abrikosai džiovinti 200 g<br>
Inžirai ( finikai ) džiovinti 200 g<br>
Medus 200 g<br>
Viską sumalti mėsmale, sumaišyti<br>
Naudoti po 1 valgomą šaukštą ryte nevalgius su vandeniu.<br>
• Slyvos džiovintos 200 g<br>
Abrikosai džiovinti 200 g<br>
Razinos džiovinti 200 g<br>
Senos lapai 200 g<br>
Viską sumalti mėsmale, sumaišyti, įpilti 200 g aliejaus<br>
Naudoti po 1 arbatinį šaukštelį ryte nevalgius su vandeniu arba vakare.<br>
• <br>
• Ryte suvalgyti 3 kivi vaisius ant tuščios.<br>
• Išgerti ½ stiklinės šalto virinto vandens su 1 arbatiniu šaukšteliu citrinos sulčių. <br>
6. GERINA APETITĄ<br>
Metylio nuovirų 50 g. ir 1 valgomą šaukštą degtines<br>
( ne daugiau).<br>
Gerti 1 kartą dienoje ryte.
</p>